Jelszó visszaállítása

Házirend

június 21, 2023 által admin

Házirend és vendégtájékoztató 

Kedves Vendégeink!

Köszönjük, hogy a HÜTTE vendégházat választottátok.

Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy a foglalás elküldésével tudomásul veszitek a házirend szabályait!

 

Okmánykezelés

Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya), és a helyszínen fizetendő összeget. Vendégeink a vendégházat csak a teljes részvételi díj megfizetése után foglalhatják el. A vendégházban csak a regisztrált vendégek tartózkodhatnak.

Vendégek fogadása 

A Hüttét kifejezetten 4 személy számára (párok, barátok, barátnők) alakítottuk ki.

A HÜTTE vendégházban 18 éven aluli személy  csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelet mellett tartózkodhat a vendégházban.

A vendégház nem akadálymentesített. 

Általános szabályok

A vendégház területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.

A külső kapu zárása 0-24 órában kötelező, tekintettel, hogy rengeteg vadállat tartózkodik annak környezetében, illetve esetenként sajnos kóbor kutyák is. 

Javasoljuk azonban, hogy a házat is mindig zárják, a széfet értékeik megőrzésére használják. 

A házirend megsértése esetén, a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Check-in és check-out

A bejelentkezési idő az érkezés napján 15:00 óra után lehetséges. A szállást az elutazás napján 10:00 óráig el kell hagyni. Amennyiben a foglaltság lehetővé teszi, természetesen rugalmasok vagyunk az érkezés és elutazás időpontját illetően. Az érkezési és távozási időpontok előre egyeztetése mindenképp szükséges! Az érkezési és elutazási időpontban rendelkezésre állunk. 

A szálláshelyen csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak!

A vendégház részei

A vendégház az alábbi részekből és helyiségekből áll: parkoló, udvar, kert, terasz/lounge, nappali, konyha&étkező, fürdő&wc, emeleti folyosó, emeleti hálószoba1, emeleti hálószoba2. A hálószobák 9, illetve 8m2 alapterületűek.

Reggeli

A vendégházban reggelizési lehetőség van, melyet kérjük érkezés előtt minimum 3 nappal előre jelezni az érkezési tájékoztatóban kiküldött külső szolgáltató résézre. Az ebbből adódó bármilyen  kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk, mivel a rendelés a vendég adja e és egy külső szolgáltató nyújtja. amennyiben a szolgáltatást igénybe kívánjátok venni.  A reggeli kosárka és a kosárkában található tartozékokat vendég köteles visszaszolgáltatni szolgáltatónak. Amennyiben abban kár keletkezik, vagy eltűnik a károkozás összege kiszámlázásra kerül a megrendelőnek.

Fűtés-hűtés

A házat klímával tudjátok fűteni/hűteni. A klíma távirányítóját a házban találjatok. 

Dohányzás

A vendégházban dohányozni, valamint gyertyát, mécsest, sütölőt használni szigorúan TILOS! 

Az IQOS és az elektromos cigaretta sem megengedett beltéren! Az épület füstjelzővel felszerelt. A teraszon találtok hamutartót. A füstjelző nincs a tűzoltóságra bekötve!

Felszereltség

A ház és a hozzá tartozó helységek teljes felszereltségéről külön listát találtok.

Kert 

A kert nagy része erdei környezet és tisztás, rengeteg olyan élőlénnyel, melyek itt találták meg állandó, vagy ideiglenes élőhelyüket (madarak, gyíkok, rovarok, békák, siklók) és teles- tele szebbnél szebb növényekkel, tavasszal, hóvirággal, kérjük, vigyázzatok rájuk!

Tüzet rakni csak a kijelölt tűzrakóhelyen lehet a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával. A házban, a kertben, valamint a kapcsolódó utca szakaszon pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos. Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használjátok!

A ház teraszán faszenes grill berendezést helyeztünk el, használatkor minden esetben told ki a terasz fedett része alól! Használat után takarítsd ki! 

Kizárólag 18 éven felüli személy üzemelheti be. Használat után minden esetben győződjetek meg afelől, hogy a tüzet eloltottátok, kannát a háznál találtok. 

A kertben van tűzrakó hely, bográcsot a konyhaszekrényben találtok, a tüzet el kell oltani a sütés/főzés befejeztével. 

Jacuzzi

A jakuzzi nem fürdésre, hanem lazításra, masszázsra való.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a jacuzzi megfelelő karbantartása okán előfordulhat, hogy az érkezést megelőzően történő vízcseréből addódóan a jacuzzi vízének megfelelő hőmérsékletre történő felfűtése esetlegesen több időt vehet igénybe. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Használat előtt az alapos tusolás kötelező, ezzel is csökkentve az idegen anyagok, egyéb szennyeződések bekerülését a medence vízterébe.

A jakuzziban csak tiszta fürdőruhában szabad tartózkodni.

Egyszerre max. 4 fő tartózkodhat, biztosítva ezzel a víz minőségének megőrzését.

14 év feletti személyes csak felnőttek gondos felügyelete mellett használhatják! 

Mivel a hosszas fürdőzés 38 C°-ot meghaladó hőmérsékletű vízben káros lehet az egészségre, javasoljuk, hogy a meleg vízre érzékenyek, alacsonyabb hőmérsékleten és rövidebb ideig használják a medencét!

Ne ülj a vízszűrő nyílása elé vagy fölé, mivel ez gátolhatja víz keringetését / szűrését!

Ne működtesd a jakuzzi szivattyúit teljesen zárt fúvókákkal!

Ha a jakuzzi használaton kívül van, a biztonsági thermo tető mindig legyen  lezárva!

Terhes nők, gyógykezelés alatt álló vagy keringési panaszokkal rendelkező személyek kérjék orvos tanácsát a jakuzzi használatba vétele előtt!

Légy elővigyázatos a be-és kiszállásnál! Kapcsolja ki a masszázsfunkciókat, mielőtt beszállsz, hogy lásd hova lépsz! Ne használj, elektromos berendezéseket (mint például lámpa, hajszárító, rádió ) a medence 1,5 méteres körzetében (ez alól kivételt képeznek a 12 voltos, vagy annál alacsonyabb feszültséget használó készülékek).

Ezt a készüléket nem szánták csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességű, illetve tapasztalattal vagy ismerettel nem rendelkező személyek általi használatra (beleértve a gyermekeket is), kivéve, ha egy olyan személy felügyeli, vagy tájékoztatja őket a készülék használatát illetően, aki egyben felelős a biztonságukért!

Az eszméletvesztés és esetleges fulladás elkerülése végett ne fogyassz alkoholt fürdőzés előtt és közben!

Ételt vagy italt bevinni TILOS!

Tartósan hideg, szeles és csapadékos időjárás esetén a jacuzzi takaró/hőszigetelő fedelét használat után vissza kell helyezni, különben a  vízbe szennyeződés kerülhet illetve a fűtőegység nem tudja produkálni az elvárt hőmérsékletet.

Amennyiben a jakuzzi vizét a nem szabályszerű használat miatt (pl. beleömlött ital, belehullott étel,szennyezett, homokos ruházattal való fürdőzés, naptej /krém használata…stb) cserélni kell, úgy annak költségét a Vendégeknek meg kell téríteniük. Ennek díja: 15.000 Ft

Vendégház álalános Etikett 

Bulikat és rendezvényeket tartani tilos, kérjük, ne hangoskodj, tiszteld a természet és a szomszédok nyugalmát! A szálláshely üdülő övezetben van (ahogy a címe is jelzi☺), ahova a szomszédok kikapcsolódni, pihenni járnak, vagy itt élnek, ezért kérjük, ezt különös tekintettel vegyék figyelembe.

A benti berendezési és használati tárgyakat ne vigyétek ki a teraszra! A dekorációs tárgyakat ne használjátok! A nem rendeltetésszerű használatból okozott károkért a vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt kötelesek megtéríteni. Mivel a terep bizonyos helyeken elég meredek ezért 18 év alatti személyes csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak az épületen kívül.  Esős, csúszós, havas időben a kültéri lépcső, felhajtó és a burkolatok csúszhatnak, kellő figyelemmel használjátok a balesetek elkerülése végett. Az ebből adódó sérülések, bármilyen baleset nem a vendéglátó felelőssége, ezért felelősséget nem vállal.

A Vendég által behozott elektromos berendezésekért, az azok okozta  károkért a vendég a felelős. A Vendégek körén kívül álló elháríthatatlanul bekövetkezett károkért a szálláshely közösségi tereiben, illetve szobáiban hagyott személyes tárgyakért, értéktárgyakért, készpénzért.  Minden tőlünk telhetőt megteszünk vendégeink biztonsága érdekében, azonban a házban, illetve az parkolóban lévő személyes vagyontárgyaikért, valamint a ház és környezete nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi sérülésekért,  felelősséget nem tudunk vállalni. A házban csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak.

Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó́ esetleges anyagi karokért vagy balesetekért.

Az okozott károkért a vendégeink teljes körű anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt kötelesek megtéríteni.

Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

A vendég felelőssége értelmében a szálláshely szolgáltatást teljeskörű és saját felelősségére veszi igénybe és teljeskörű felelősséggel tartozik a többi vendég és magatartásuk vonatkozásában is. A rongálás okozta károk költségei a Vendéget terhelik. 

A szállásadó jogosult a szálláshely elhagyására  felszólítani azokat a vendégeket, akik sorozatos felszólításra is megszegik a házirendet,  illetve azokat a személyeket, akik jogtalanul tartózkodnak a vendégházban.

Háziállat

Háziállat előzetes egyeztetés alapján hozható, jól nevelt, szobatiszta állat, érkezéskor 100 000 Ft kaució ellenében, mely természetesen visszajár maradéktalanul, ha távozáskor mindent rendben találunk. A kauciót meghaladó kár esetén a teljes helyreállítási költség a vendéget terheli.

Rovarok, bogarak pókok

A hely elhelyezkedéséből adódóan rovarok, bogarak és pókok időjárástól függően természetesen előfordulhatnak odakint, és minden igyekezetünk ellenére bent is. Kérjük, hogy ne hagyj elöl ételt, szétszóródott morzsákat, mert az hívogató a hangyáknak. A nyitható ablakok egy része szúnyoghálóval vannak felszerelve, kérjük, csak ezeket használd; de ha mégis bejut egy-egy példány, kérjük, ne nyomjátok szét a falon, ez vonatkozik a poloskákra és a pókokra is. Virágzáskor méhek, poszméhek, dongók teszik a dolgukat, ők sem akarnak bántani minket. Egyszóval, a rovarok is az erdő lakói, éljünk együtt velük. Az erdei környezet és a benne élő vadállatok velejárója sajnos a kullancsok jelenléte. Javasoljuk, hogy minden nap, vagy akár naponta többször is végezzetek önvizsgálatot magatokon, és ha kullancsot találtok, azt távolítsátok el azonnal. 

Parkolás

Az udvaron egy, illetve közterületen két autónak számára van kialakított parkoló, melyet mindenki saját felelősségre használhat. 

Információs anyagok

Térképet és programajánlókat a nappaliban található tájékoztató anyagokban találtok. 

Szórakoztatás és szabadidős lehetőségek

A házban (nappali) találtok kül- és beltéri szabadidős tevékenység eltöltésére szolgáló játékokat, eszközöket (társasjátékok, kártya, puzzle, dobókarika, könyvek). Kérlek, vigyázzatok rá, hogy más is élvezhesse ezeket! 

Takarítás

Kérjük, hogy a környezet védelme érdekében csak a vendégházban található tisztítószereket használjátok, mivel a ház saját szennyvíztisztató berendezéssel rendelkezik. 

A házat tisztán kapjátok meg, így kérjük, ügyeljetek a rendre, tisztaságra.

Vendégeink külön kérésre napi takarítás megoldott. Kérjük, hogy jelezze a szállásadónak a megadott elérhetőségen, amennyiben ilyen kérése van.  Költsége: 8500 Ft/alkalom. 

Hosszabb tartózkodás (1 hét vagy annál több) esetén – díjmentesen – hetente 1 alkalommal ágyneműt és törülközőt cserélünk, valamint kitakarítjuk a szállást (egy előre egyeztetett időpontban). 

Elérhetőség

Szállásadó éjjel-nappal,0-24 elérhető az alábbi telefonszámon, kérés-kérdés esetén: Kovács Éva 06 70 408 82 03

Az érkezés,- és utazás időpontját kérjük, hogy előre jelezze! A szállásadó igény esetén a helyszínen rendelkezésre áll. 

Tűz esetén Tűzoltóság telefonszáma: 105

Személyi sérülés esetén Mentők telefonszáma: 104

 Bízunk benne, hogy az erdei levegő, az itt szerzett élmények visszahoznak Titeket hozzánk és legközelebbi idelátogatásotok alkalmával úgy térnétek vissza, mintha Haza jönnétek.

Kellemes, pihentető, nevetéssel teli napokat kívánunk!